Бої за Бахмут: експерти розповіли, чи сповільнився наступ ЗСУ у районі міста

Експерти прокоментували хід боїв за Бахмут Донецької області, розповівши, чи справді сповільнився наступ українських військ у районі міста-фортеці.

Бахмут

Фото – АР scanpix.lt

Пауза між гарними новинами із Бахмута затяглася, тому складається враження, що наступ українських сил у районі міста-фортеці сповільнився. Військовий експерт Владислав Селезньов зазначив, що ЗС РФ стягнули додаткові ресурси на північний та південний фланги.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на видання «РБК-Україна».

За його словами, ЗСУ важко вести наступ в умовах відсутності переваги в артилерії та авіації. При цьому окупантам доводиться стримувати захисників за рахунок неймовірної концентрації сил.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, коментуючи ситуацію в Бахмуті, пояснив, що українські військові наступають на місто з обмеженою кількістю засобів ураження, артилерії та боєприпасів.

Експерт зазначає, що пріоритетним напрямком для ЗСУ став південь, при цьому бійці все одно досягають тактичних успіхів та просуваються.

Раніше військовий експерт Олексій Гетьман заявив, що захисникам необов’язково брати в кільце Бахмут, щоб його звільнити. Українські військові можуть використати іншу тактику для деокупації міста.

Exit mobile version