Триешелонна лінія оборони окупантів посипалася: в ISW розповіли про досягнення ЗСУ біля Урожайного та Роботино

«Друга армія світу» кинула безліч ресурсів, доклала значних зусиль, щоб утримати село Роботине на Запоріжжі та село Урожайне на Донеччині. В Інституті вивчення війни оцінили успіхи захисників у районі цих населених пунктів.

ЗСУ

Фото – slovoidilo.ua

Аналітики у своєму звіті пишуть, що успіхи ЗСУ біля Роботино та Урожайного відображають ширшу деградацію оборонних сил армії Путіна. Наступи захисників на кордоні Запорізької та Донецької областей мають тактичне значення через структуру оборонних ліній ЗС РФ, інформує «НБН».

В ISW звернули увагу на слова військового експерта Петра Черника, який повідомив, що загарбники на півдні країни вибудували триешелонну лінію оборони. Спочатку окупанти замінували на кілька кілометрів поля, далі зосередили живу силу, техніку та артилерію. На останній лінії знаходяться тилові позиції росіян, де вони зберігають свої ресурси.

Однак просування ЗСУ поблизу Роботино, як стверджують фахівці, можуть дозволити українським військам почати діяти в районах по найгустіших мінних полях. Захисники зможуть швидко завоювати райони навколо другої лінії оборони окупантів, якщо вони менш заміновані.

«Друга армія світу» доклала всіх зусиль, щоб утримати Роботино та Урожайне, тому українським бійцям довелося повністю деградувати підрозділи загарбників на цих ділянках фронту, щоб досягти успіхів.

Оскільки у ЗС РФ відсутні оперативні резерви, їм доведеться зміцнити одні зони фронту за рахунок інших, що має послабити їхні оборонні рубежі та дати можливість ЗСУ використати вразливі місця росіян.

Раніше у Міноборони розповіли, як діють окупанти на Лимано-Куп’янському напрямку.

Exit mobile version