ЗМІ заявили, що ЗСУ не досягнуть головної мети контрнаступу: у Міноборони прокоментували вкид

Журналісти американського видання The Washington Post опублікували матеріал, у якому заявили, що ЗСУ не зможуть цьогоріч відбити Мелітополь та зруйнувати сухопутний коридор до Криму. У Міністерстві оборони відреагували на вкид.

ЗСУ

Фото – objectiv.tv

Радник голови оборонного відомства Олексій Копитько у своєму Facebook-акаунті прокоментував «дані американської розвідки», на які посилається видання щодо контрнаступу захисників, інформує «НБН».

За словами представника Міноборони, матеріал журналістів – вкид від творців «РФ візьме Київ за 72-96 годин». Американське ЗМІ заявило, що захисники нібито зупиняться за кілька миль від Мелітополя, а Білий дім стурбований тим, що операцію на півдні буде підірвано наступом армії України під Бахмутом Донецької області.

Журналісти пишуть, що «причинами незвільнення» стануть активність ЗСУ на Бахмутському напрямі та прагнення командування захисників знизити рівень втрат за допомогою тактики малих груп. Копитько наголосив на відсутності логіки у журналістів, оскільки Україна має зупинити просування ЗС РФ на Донеччині шляхом бою, щоб вони не рухалися вглиб країни.

Радник міністра додав, що не варто вірити «анонімним джерелам» та «даним розвідки» у ЗМІ, які вже були помічені у спробах нездорового впливу.

Раніше у Міноборони відреагували на повідомлення у ЗМІ про нібито намір Києва замінити Валерія Залужного.

Exit mobile version