Допоможе використовувати F-16 на максимум: ЗМІ розкрили, які ракети необхідні ЗСУ для роботи винищувачів на повну силу

Американські багатофункціональні винищувачі F-16, які отримає Україна від західних союзників, суттєво змінять ситуацію на фронті. Щоб ЗСУ могли використовувати бойові літаки на максимум, їм потрібні ракети JASSM.

Ракета JASSM

Фото – defence-ua.com

Видання Forbes пише, що зброя, яку здатні нести американські винищувачі, має найбільше значення у цій війні – бомби з точним наведенням, ракети «повітря-земля» та «повітря-повітря», інформує «НБН».

Журналісти пишуть, що застосування сучасних ракет за допомогою F-16 дозволить захисникам атакувати окупантів у глибині тимчасово захоплених територій, не наражаючи наших льотчиків на удари ППО «другої армії світу».

У матеріалі сказано, що найкориснішими ракетами в комплекті з американською авіацією стануть крилаті ракети Joint Air-to-Surface Standoff Missile, які мають дальність польоту близько 370 км.

За даними Forbes, ракети JASSM перебувають у списку побажань Києва. Ця зброя дозволить українським військам подвоїти сили з обстрілу тилу ЗС РФ і допоможе виконати план руйнування сухопутного коридору у Крим з подальшою деокупацією півострова зі значно меншими втратами.

Раніше в Міноборони України повідомили терміни отримання Києвом перших F-16.

Exit mobile version