РФ повертає додому мешканців захоплених територій: ЗМІ розкрили, навіщо окупанти «евакуювали» українців

Країна-агресор почала повертати українців у тимчасово захоплені регіони, яких раніше звідти евакуювала. У Центрі національного спротиву пояснили, навіщо росіяни насильно вивозили громадян.

Російські окупанти

Фото – horeca.lg.ua

У ЦНС повідомили, що російські загарбники почали повертати українців до населених пунктів, які перебувають на лінії фронту. «Деевакуацію» окупанти розпочали з мешканців Токмака та Василівки Запорізької області, яких раніше депортували до Бердянська, інформує «НБН».

Крім цього, колаборанти повідомили, що у населених пунктах на лінії зіткнення відкрилися школи, незважаючи на те, що у приміщеннях цих навчальних закладів розмістилися «визволителі».

У Центрі національного спротиву пояснили, що «евакуацію» росіяни використали для паспортизації українців в окупації, оскільки лише за наявності «червоної макулатури» депортовані мали змогу отримати соцвиплати та житло. Зараз їх примусово РФ повертає додому, де йдуть бойові дії.

Раніше розвідка повідомила, що Кремль готує вибори у тимчасово захоплених регіонах нашої країни. У ГУР МОУ звернулися до українців в окупації.

Exit mobile version