Папа Римський оскандалився словами про «велику Росію»: глава УГКЦ вимагає пояснень від Ватикану

Глава Католицької церкви Франциск потрапив у черговий скандал навколо війни РФ проти України. Папа Римський звернувся до молоді країни-агресора, закликавши її не забувати, що вона є «спадкоємцем великої імперії». В Українській греко-католицькій церкві вимагають від Ватикану пояснити висловлювання понтифіка.

Папа Римський Франциск

Фото – inlight.news

Глава Католицької церкви оскандалився словами про «велику Росію», закликавши юних громадян держави-терориста ніколи не відмовлятися від «своєї спадщини», інформує «НБН».

Представництво Ватикану в Україні поспішило виправдатися, заявивши, що понтифік нібито ніколи не закликав до імперіалістичних ідей.

У свою чергу, в УГКЦ на заяви Франциска відреагували з «болем і занепокоєнням». Предстоятель церкви Святослав Шевчук висловив надію на те, що про «велику Росію» Папа Римський сказав спонтанно.

Митрополит зазначив, що висловлювання глави Католицької церкви є найгіршим прикладом імперіалізму і крайнього російського націоналізму, які ніяк не поєднуються з «наукою про мир» Святого Престолу.

Він додав, що в УГКЦ мають намір почути виважене пояснення ситуації від Ватикану, крім того, єпископи української церкви вже за кілька днів на Синоді у столиці Італії зможуть особисто донести до Папи Римського біль та сумніви українців.

Нагадаємо, що у квітні глава Католицької церкви заговорив про «примирення» народів РФ та України.

Exit mobile version