Крим – вирішальна територія: Ходжес розкритикував прибічників передачі півострова Росії «заради миру»

Екс-командувач армією Сполучених Штатів Америки в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес вкотре пояснив, чому Україні важливо деокупувати Крим, розкритикувавши прихильників територіальних поступок РФ.

Бен Ходжес

Фото – gwaramedia.com

У коментарі виданню Newsweek Ходжес заявив, що Крим – вирішальна територія у російсько-українській війні. Генерал підкреслив, що Україна не буде в безпеці, доки не звільнить півострів від російських загарбників, інформує «НБН».

Наразі ЗС РФ завдають ударів авіацією та флотом з Криму по всіх українських морських портах. Якщо Київ не відновить контроль над півостровом, країна не зможе відновити свою економіку, оскільки росіяни заважатимуть кораблям, які прямують до Миколаєва, Херсона чи Одеси. Страждатимуть від країни-агресора й порти в Маріуполі та Бердянську, оскільки загарбники продовжуватимуть перекривати Азовське море від Криму.

Екс-командувач армією США в Європі розкритикував тих, хто закликає українців віддати півострів державі-терористу «заради миру». Він пояснив прибічникам територіальних поступок РФ, що Кремль не буде задоволений цим, а також навряд чи виконуватиме будь-які домовленості.

Ходжес додав, що незаконно побудований міст у Керченській протоці має бути зруйнований і це змінить правила гри для Криму, адже після цього півострів буде ізольованим, ставши непридатним для дій ВМФ та ВПС РФ.

Раніше генерал пояснив, чому контрнаступ ЗСУ відбувається повільно.

Exit mobile version