Сили оборони досягають нових успіхів на Запоріжжі та під Бахмутом: в ISW оцінили ймовірність прориву ЗСУ до кінця року

Українські військові досягають успіхів на півдні та сході, продовжуючи йти у наступ. У вашингтонському Інституті вивчення війни оцінили можливість прориву захисників до кінця року.

ЗСУ

Фото – slovoidilo.ua

Американські аналітики у своєму звіті повідомляють про успіхи українських військ на двох ділянках фронту – на заході Запорізької області та під Бахмутом Донецької області, інформує «НБН».

Експерти Інституту вивчення війни прокоментували прогноз щодо російсько-української війни директора з аналізу Розвідувального управління Міністерства оборони США Трента Мола.

За словами американського чиновника, ймовірність прориву ЗСУ до кінця року становить 40-50%. В ISW вважають, що захисники зможуть досягти оперативних успіхів до цього терміну, оскільки зараз мають тактичні успіхи і вдало атакують ЗС РФ, які перебувають в обороні.

Фахівці припускають, що друга лінія оборони путінських окупаційних сил може бути слабшою, менш укомплектованою і менш замінованою, ніж рубіж, який прорвали українські бійці.

При цьому наступна лінія оборони може стати викликом для українських військ, оскільки загарбники на окремих ділянках можуть міцно утримувати свої позиції.

Раніше у ЗСУ розповіли, на якому напрямку окупанти готуються до наступу, формуючи «ударний кулак» із 100 000 солдатів.

Exit mobile version