Понад 27 тисяч осіб: в ООН озвучили кількість жертв серед мирного населення в Україні від рук армії РФ

Від початку повномасштабного вторгнення армії країни-агресора Російської Федерації в Україну кількість жертв серед мирного населення від рук путінських військ просто приголомшує.

Окупанти

Фото - liga.net

Як інформує “НБН” із посиланням на новий звіт Управління Верховного комісара Організації Об’єднаних Націй (ООН) з прав людини, від початку війни в Україні від рук російських військових загинули вже 9,6 тисячі мирних громадян. Ще понад 17,5 тисячі дістали поранення різного ступеня тяжкості.

Зазначається, що ці дані включають у себе зареєстровані випадки загибелі та поранення цивільного населення України через бойові дії, розпочаті військами РФ за наказом російських військ.

 Таким чином, УВКП зафіксувало за цей період, що жертвами росіян серед мирного населення України стали 27 тисяч і 149 осіб. З них 9 тисяч і 614 осіб було вбито, а ще 17 тисяч і 535 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості.

 Водночас в УВКПЛ акцентують увагу на тому, що фактично ці цифри є значно вищими, адже “отримання даних з деяких місць затримується, адже там досі тривають інтенсивні бої. Крім того, багато повідомлень очікують на цей час підтвердження”. Наприклад, це стосується Лисичанська, Маріуполя, Сєвєродонецька, Попасної. У цих населених пунктах є повідомлення про численні жертви. 

 Нагадаємо, раніше президент України повідомив про кількість маленьких українців, яких убили російські військові.

Exit mobile version