Удар по Севастополю 13 вересня: в ОК «Південь» оцінили пошкодження кораблів окупантів

Начальниця прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк оцінила пошкодження кораблів «другої армії світу», які вони отримали внаслідок атаки на Севастополь у середу, 13 вересня.

Великий десантний корабель "Мінськ" після удару

Фото – t.me/war_monitor/10230

В ефірі національного телемарафону голова прес-центру повідомила, що росіяни не зможуть відновити кораблі, які були пошкоджені внаслідок удару по Севастополю, інформує «НБН».

Гуменюк повідомила, що не зможуть виконувати свої функції та становити загрозу для українських військових підводний човен та великий десантний корабель ВМС РФ.

Речниця ОК «Південь» зазначила, що БДК окупантів «став не таким вже й великим і навряд чи буде кораблем». Істотних ушкоджень отримав і підводний човен. Для їхнього відновлення росіянам потрібні додаткові виробничі потужності, наприклад, судноремонтний завод у Севастополі, який зараз більше нагадує згарище.

Наразі загарбники розосереджують свої кораблі в Чорному морі, побоюючись обстрілів з боку ЗСУ. «Визволителі» вже не вважають пункти базування бойових суден безпечним місцем.

Нагадаємо, у Мережі показали кадри зруйнованого БДК «Мінськ» у Севастополі.

Exit mobile version