Краще, ніж отримати ATACMS: військовий експерт розповів про переваги спільного виробництва зброї України із США

Військовий експерт Сергій Грабський вважає, що спільне виробництво зброї України із Сполученими Штатами Америки є кращим, ніж надання нашій країні балістичних ракет ATACMS Вашингтоном.

Джо Байден і Володимир Зеленський

Фото – president.gov.ua

В ефірі національного телемарафону військовий експерт прокоментував майбутню спільну роботу України з Америкою для випуску оборонних систем та зброї, інформує «НБН».

За словами Грабського, домовленість Києва та Вашингтона про спільне виробництво зброї – краще, ніж отримати від США далекобійні ракети. По-перше, це сприятиме розвитку нашої економіки, з’являться нові робочі місця.

По-друге, виробництво в Україні зробить її незалежною від логістики та термінів постачання зброї. ВСУ забезпечуватимуться тим, що їм необхідно у першу чергу.

Рішення України та США щодо спільного випуску зброї, як зазначив військовий експерт, говорить про те, що наша країна виходить на інший рівень співпраці зі своїм головним союзником.

У майбутньому на ринку озброєнь та бойової техніки з’являться вітчизняні нові зразки, продаж яких дасть можливість Києву отримувати додаткові кошти та витрачати їх на закупівлю того, чого в України немає або що вона не може виробляти.

Раніше після візиту до Вашингтона глава держави Володимир Зеленський повідомив, що Україна та Америка працюватимуть над спільним випуском зброї, зокрема систем протиповітряної оборони.

Exit mobile version