Як змінився рівень злочинності в Україні з початком війни: глава МВС розповів про гострі проблеми у суспільстві

Глава Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко розповів, як змінився рівень злочинності у країні після 24 лютого 2022 року та які гострі проблеми залишаються у нашому суспільстві.

Ігор Клименко

Фото – mvs.gov.ua

В ефірі національного телемарафону міністр внутрішніх справ повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення РФ рівень злочинності в країні знизився на 10-15%, інформує «НБН».

Глава МВС запевнив, що ситуація щодо всіх видів злочинів залишається контрольованою. При цьому з 24 лютого 2022 року для правоохоронців стало викликом зростання шахрайства. Для боротьби з аферистами розширюють підрозділи кіберполіції, кримінального аналізу та посилюють обмін інформацією з відповідними підрозділами СБУ.

За словами Клименка, також гострою проблемою в Україні залишається розповсюдження наркотиків, у зв’язку з чим МВС оновило підрозділ департаменту боротьби з наркозлочинністю.

Раніше речник ДПСУ висловився щодо масштабів ухилянтів в Україні, назвавши кількість військовозобов’язаних, які щодня намагаються незаконно перетнути кордон.

Exit mobile version