У Міноборони Британії заявили про поразку Чорноморського флоту РФ: що говорять у ВМС України

Молодший міністр оборони Сполученого Королівства Джеймс Хіппі заявив, що Україна досягла функціональної поразки ЧФ РФ. У Військово-морських силах ЗСУ пояснили, чому не готові підтвердити такі висновки британського чиновника.

Чорноморський флот ВМС РФ

Фото – reuters.com

Представник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу прокоментував заяву британського оборонного відомства щодо поразки російського флоту у Чорному морі, інформує «НБН».

За словами речника ВМС, потужний ракетний удар по Чорноморському флоту окупантів у Севастополі – «технічний нокдаун» для країни-агресора. При цьому Плетенчук не готовий у повному обсязі підтвердити слова Хіппі.

Він пояснив, що дуже рано списувати флот путінських окупаційних сил з рахунків, оскільки він, як і раніше, є потужним корабельним угрупуванням.

При цьому представник українських Військово-морських сил зазначив, що флот армії Путіна має проблеми – вони обмежені в акваторії і зазнають втрат.

Плетенчук додав, що зараз у загарбників закрито три пункти: вони втратили флагман, штаб і командувача. Безумовно ці чинники впливатимуть на керованість ВМС РФ, функціонал та можливості.

Нагадаємо, у Міноборони США прокоментували інформацію щодо ліквідації командувача ЧФ РФ Віктора Соколова у Севастополі.

Exit mobile version