В ISW заявили про локальні наступи окупантів поблизу Авдіївки та Оріхова, розкривши мету ворога

У вашингтонському Інституті вивчення війни повідомили, що російські окупаційні сили розпочали локальні наступальні операції в районі Авдіївки Донецької області та Оріхова Запорізької області. Аналітики вказали на головну мету загарбників.

Російські окупанти

Фото – novyny.live

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що у понеділок, 9 жовтня, ЗС РФ розпочали локальні наступи в районі Авдіївки, кинувши в атаку, за даними Генштабу ЗСУ, до трьох батальйонів, інформує «НБН».

Експерти зазначають, що за кілька днів окупанти не просунулися, проте кремлівська пропаганда представляє те, що відбувається, як «значну наступальну операцію». Рупори путінського режиму заявляють, що «друга армія світу» прагне оточити українські війська в Авдіївці та захопити місто.

Водночас росіяни активізували наступи і в районі Оріхова. За словами аналітиків, активність ЗС РФ поблизу міста – це спроба відтягнути українські сили від Роботиного.

В ISW пояснили, що локальні наступальні операції армії Путіна в районі Авдіївки та Оріхова загарбники спрямовують на те, щоб стабілізувати ЗСУ та не дати військовому керівництву України перекинути резерви до критичних зон бойових дій на Запоріжжі.

Раніше у ЗСУ розповіли, чому на Запорізькому напрямі знизилися втрати «другої армії світу».

Exit mobile version