Британська розвідка оцінила наслідки першого застосування ЗСУ ракет ATACMS для окупантів

Розвідка Великобританії спрогнозувала наслідки ударів ЗСУ ракетами ATACMS по військових аеродромах «другої армії світу» у Луганську та Бердянську Запорізької області для російських загарбників.

Запуск ракети ATACMS

Фото – army.mil

Розвідка Великобританії оцінила результати першого використання українськими військами ATACMS. Ймовірно, внаслідок ударів ЗСУ балістичними ракетами по аеродромах ЗС РФ у Луганську окупанти втратили 5 гелікоптерів, а в Бердянську – 9.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на сторінку Міністерства оборони Сполученого Королівства в соцмережі Х.

У звіті йдеться про те, що Бердянськ Запорізької області «визволителі» використовують як передову оперативну базу на Півдні України. Тимчасово захоплене місто – важливий логістичний вузол, від якого залежить наступальна та оборонна здатність армії Путіна.

Втрати росіян після «бавовни» на бердянському військовому аеродромі, ймовірно, позначаться на здатності загарбників захищатися та проводити наступи на цьому напрямі.

РФ буде важко в короткостроковій та середньостроковій перспективі компенсувати втрати гелікоптерів. Знищення авіації посилить тиск на пілотів та літаки, які виснажені через вторгнення в Україну. Крім того, окупанти збільшать навантаження на логістику, оскільки їм знову доведеться переносити оперативні бази.

Нагадаємо, у Міноборони США розповіли, чи є для ЗСУ обмеження щодо використання ракет ATACMS.

Exit mobile version