Ігнат розповів про безпілотник-«газонокосарку», який окупанти випустили по Україні цієї ночі

Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат розповів про особливості російських вітчизняних дронів, якими путінські окупаційні сили атакують нашу країну. У ніч на вівторок, 23 жовтня, ЗС РФ разом із «Шахедами» випустили БПЛА, який українці назвали «газонокосаркою».

Юрій Ігнат

Фото – armyinform.com.ua

В ефірі національного телемарафону Ігнат розповів про дрон, який у звіті ЗС ЗСУ вказали як безпілотник невстановленого типу. За словами представника Повітряних сил, особливість цього БПЛА – гул, що нагадує звук газонокосарки, інформує «НБН».

Полковник відповів, чи допомагає захисникам цей гул швидше виявити саморобний апарат росіян. Речник ЗС ЗСУ пояснив, що звук – додатковий засіб зорієнтуватися, де летить дрон, проте військові насамперед звертають увагу на дані радіолокаційних засобів та візуальну складову.

Ігнат додав, що окупанти створюють такі БПЛА з усього, що потрапляє їм під руку. Під час атак загарбники запускають «газонокосарки», щоб виснажувати нашу протиповітряну оборону, оскільки навіть ці безпілотники все одно залишаються ціллю для знищення. Саме сьогодні захисники й ліквідували такий російський дрон.

Нагадаємо, цієї ночі ЗС РФ атакували Україну дронами-камікадзе та авіаційною ракетою. У Повітряних силах назвали кількість збитих цілей.

Exit mobile version