В ISW розповіли про великі виклики, які заважають просуванню окупантів на Авдіївському напрямку

Аналітики вашингтонського Інституту вивчення війни повідомили, що війська країни-агресора концентрують нові сили для наступу на Авдіївку Донецької області. При цьому «друга армія світу» стикається з великими викликами, які заважають їй просунутися на цьому напрямі.

Авдіївка

Фото – rferl.org

Незважаючи на провали та величезні втрати ЗС РФ під Авдіївкою, росіяни продовжують нарощувати своє угруповання на цьому напрямі. У звіті ISW зазначається, що, ймовірно, окупанти взяли паузу після великого невдалого наступу на місто, інформує «НБН».

Як пишуть американські експерти, загарбники перекидають під Авдіївку додаткові сили з території держави-терориста, щоб компенсувати втрати, і не відмовляються від планів захоплення міста.

Аналітики звернули увагу на публікації «військкора» в одному із найвідоміших провоєнних пабліків РФ. У матеріалах описані труднощі, які можуть стати на заваді просуванню армії Путіна на Авдіївському напрямку.

Автор публікацій пише, що «другій армії світу» важко вести маневрену війну на статичній лінії фронту, яка насичена військами та має укріпрайони з обох боків. Крім того, високоточна зброя та БПЛА захисників ускладнили проведення наземних операцій окупантів та зробили їхню бронетехніку вразливішою.

Крім цього, «визволителям» важко долати українські мінні поля поблизу міста. Також ворог не може знищити всю логістичну інфраструктуру ЗСУ, яка дозволяє українським військам швидко перекидати особовий склад до критичних зон на полі бою.

Раніше у Донецькій ОВА показали кадри наслідків ударів росіян по Авдіївці.

Exit mobile version