Залужний розповів про вигоду нового етапу війни для РФ і назвав необхідну зброю для перемоги України

Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний заявив, що війна в Україні переходить на новий етап, який є вигідним для Російської Федерації. Також воєначальник розповів, яку зброю необхідно надати захисникам для перемоги у війні.

Валерій Залужний

Фото – president.gov.ua

У колонці для видання The Economist воєначальник повідомив, що бойові дії в Україні перейшли на новий етап, який називається «позиційна» війна статичного та виснажливого бою, повідомляє «НБН».

За словами генерала, на відміну від «маневрової» війни руху та швидкості, нова фаза бойових дій піде на користь країні-агресору, дозволивши їй відновити військову міць. Це є серйозним викликом для України, оскільки затягування є вигідним для росіян.

Залужний нагадав, що для перемоги України у війні їй необхідно надати основну зброю – ракети та снаряди. Також захисникам для ефективного проведення великомасштабних наземних операцій важливо встановити контроль над небом. До 24 лютого 2022 року ЗСУ мали 120 одиниць бойової авіації, з яких лише одна третина літаків була придатна для використання.

Головнокомандувач армії України додав, що БПЛА окупантів взяли на себе значну частину ролі пілотованої авіації для розвідки та завдання авіаударів. Тому ЗСУ також потребують великої кількості дронів.

Нагадаємо, глава держави Володимир Зеленський назвав одну із ключових політичних цілей України до кінця року.

Exit mobile version