Данілов пояснив, від чого залежить рішення щодо демобілізації в Україні

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов назвав умови для розгляду питання демобілізації та пояснив, від чого залежить ухвалення відповідного рішення.

Олексій Данілов

Фото – pravda.com.ua

В інтерв’ю виданню LIGA.net чиновник повідомив, що поки що не було прийнято жодних нормативно-правових актів, які стосуються демобілізації в Україні, інформує «НБН».

Секретар РНБО пояснив, що рішення щодо проведення демобілізації мають розглядати члени Ставки верховного головнокомандувача, зокрема ті, хто має відношення до військового апарату, можуть внести відповідну пропозицію. Однак поки що представники керівництва ЗСУ такого документа не подавали.

Данілов також висловився про те, що відсутність рішення щодо демобілізації може підірвати українське суспільство. На його думку, втома є і люди хочуть відпочинку. При цьому захисники мають перепочинок, бригади відправляють на відновлення. Проте є й бійці, які дуже хочуть воювати і їх не витягнути з фронту.

Секретар РНБО висловив сподівання на те, що після цього інтерв’ю члени Ставки внесуть відповідні пропозиції та визначать правила демобілізації.

Нагадаємо, що у липні глава держави підписав закон про демобілізацію контрактників та мобілізованих.

Exit mobile version