Орбан пообіцяв блокувати початок переговорів з Україною про членство в Євросоюзі

Угорщина має намір ветувати початок переговорного процесу з Україною щодо вступу до ЄС до виконання вимог Будапешта щодо мови освіти.

Віктор Орбан

Фото - liga.net

Як повідомляє “НБН” із посиланням на “Європейську правду“, про це заявив політичний радник глави угорського прем’єра Балаш Орбан.

Угорщина постійно виступала за зближення України з Європейським Союзом, – наголосив він. Проте все змінив жорстокий мовний закон, додав Орбан.

Ми маємо намір блокувати до моменту повного вирішення проблеми, – так Орбан відповів на запитання, чи блокуватиме Угорщина початок переговорів про вступ України до ЄС. Також чиновник додав, що нове законодавство нібито зробило життя угорців в Україні нестерпним.

Будапешт критикує нещодавно запроваджений в Україні закон, який зобов’язує меншості, а не лише угорську, отримувати щонайменше 70 відсотків освіти українською мовою. Це означає, що діти, які ростуть в угорськомовних сім’ях в Україні, суттєво відставатимуть у навчанні, кажуть в Угорщині.

Ми з цим не змиримося… Угорщина має чітку позицію: поки є цей закон, не можна розпочинати дискусії з українцями про їх інтеграцію до Європейського Союзу, – підкреслив Балаш Орбан.

Exit mobile version