ЗМІ розкрили, чому цієї зими РФ буде важче влаштувати блекаут в Україні

Після терору РФ у попередній сезон холодів Україна весь рік готувалася до відновлення атак «другої армії світу» на об'єкти інфраструктури цієї зими. Крім того, система ППО ЗСУ стала більш потужною, тому ворогові буде складніше влаштувати блекаут.

Відключення світла в Україні

Фото – AP Photo/Andrew Kravchenko

У матеріалі CNN названо причини складнощів, з якими зіткнуться ЗС РФ при спробі влаштувати в Україні блекаут цього опалювального сезону, інформує «НБН».

Видання цитує заступника Буданова Вадима Скібіцького, який пояснив, що у 2022 році через обмежені можливості ППО росіянам було легко завдавати ударів по енергооб’єктах. Однак цієї зими армії Путіна буде складніше досягти поставленої мети, оскільки наша протиповітряна оборона стала потужнішою.

Представник ГУР МОУ зазначив, що Україна готується до атак другої армії світу на енергетичну систему. Крім того, енергетики влітку, поки окупанти обстрілювали зернову інфраструктуру, зробили свою частину роботи.

Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко розповів журналістам, що під час підготовки до зимового терору РФ було закуплено резервне обладнання, встановлено оборону навколо електростанцій, а також відновлено те, що можна було відновити.

Раніше у «Нафтогазі» оцінили ймовірність «газового блекауту» у період опалювального сезону.

Exit mobile version