Британська розвідка пояснила, чому окупантам важливо захопити коксохімічний завод в Авдіївці

Ситуація у районі Авдіївки Донецької області, на яку на початку жовтня «друга армія світу» почала активно наступати, залишається напруженою. Наразі російські загарбники сконцентрували зусилля на захопленні коксохімічного заводу у місті. Британська розвідка розкрила, яку мету мають ЗС РФ.

Авдіївський коксохімічний завод

Фото – Муса Магомедов / Facebook

У розвідці Великобританії нагадали, що за Авдіївку, яка близько розташована до Донецька, точаться бої вже майже десять років. На початку минулого місяця путінські окупаційні сили почали активно наступати на місто. З того моменту війська країни-агресора не залишають спроби оточити населений пункт і регулярно його штурмують.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на сторінку в соцмережі Х Міністерства оборони Сполученого Королівства.

У повідомленні йдеться по те, що армія Путіна змогла підійти до Авдіївського коксохімічного заводу, який контролюють українські військові. За словами аналітиків, це підприємство є ключовою тактичною позицією на північ від населеного пункту.

У британській розвідці пояснили, що промисловий об’єкт розташований на головній дорозі, яка веде до міста. Якщо ЗС РФ захоплять завод, це ускладнить логістику ЗСУ. Підприємство надає захисникам локальну оборонну перевагу і, ймовірно, окупанти зазнають втрат при спробах атакувати об’єкт.

Нагадаємо, на початку місяця глава Авдіївської МВА повідомив, що коксохімічний завод став новою ціллю «визволителів» у місті.

Exit mobile version