Глава уряду Угорщини Віктор Орбан написав листа Шарлю Мішелю: прем’єр погрожує заблокувати всю допомогу Україні

 Глава уряду Угорщини Віктор Орбан написав листа до Європейської ради, в якій він погрожує заблокувати всю допомогу Європейського Союзу Україні. Також Орбан погрожує у листі заблокувати санкції ЄС проти Російської Федерації та переговори про вступ України до Європейського Союзу.

Віктор Орбан

Фото - liga.net

Як інформує «НБН» із посиланням на Politico, все це триватиме доти, за його словами, поки «не відбудеться і відкрита дискусія щодо реалістичності стратегічних цілей Євросоюзу в Україні».

Так, у своєму листі, який Орбан адресував голові Європейської ради Шарлю Мішелю, лідер Угорщини зазначив, що жодні рішення щодо фінансування України, відкриті переговори про вступ України до ЄС, а також подальші санкції проти Росії не можуть бути ухвалені доти, доки буде проведено таку «стратегічну дискусію».

Він наголосив:

Європейська рада має підбити підсумки реалізації та ефективності нашої поточної політики щодо України, у тому числі включаючи різні програми допомоги. Рада Європи має провести відверту та відкриту дискусію щодо реалістичності стратегічних цілей Євросоюзу в Україні.

У свою чергу один із європейських дипломатів, який вважав за краще залишитися анонімним, заявив, що Віктор Орбан реально «замінував» весь процес ухвалення рішень ЄС щодо України в рамках стратегії посилення тиску на Європейську комісію з метою виділення Угорщини тринадцяти мільярдів євро.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що Орбан нещодавно відзначився черговою скандальною заявою про Україну.

Exit mobile version