Перейняли у ІДІЛ: експерт розповів, яку нову тактику можуть використовувати окупанти під Авдіївкою

Військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко припускає, що російські загарбники через великі втрати «другої армії світу» під Авдіївкою можуть зробити ставку на нову тактику.

Російський танк

Фото – rbc.ru

Минулого тижня в Мережі поширилися відео з танком-камікадзе ЗС РФ, який нібито проник у промзону Авдіївки Донецької області. У Генеральному штабі ЗСУ уточнили, що на відео був тягач БТ-ЛБ, який підірвався, наїхавши на міну.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «РБК-Україна».

У зв’язку з цим з’явилися побоювання, що «друга армія світу» може почати застосовувати нову тактику на цьому напрямі – підривати «нафаршировану» вибухівкою бронетехніку на позиціях Сил оборони.

Коваленко зазначив, що цю тактику путінські окупаційні сили перейняли у терористів ІДІЛ, яку широко використовували в Сирії, однак і на війні в Україні її також неодноразово застосовували.

Аналітик пояснив, що бронемашину начиняють вибуховими пристроями та направляють по прямій. Експерт уточнив, що при атаках на конкретні позиції така техніка – реально серйозна зброя, проте здебільшого вона знищується на підході чи підривається на мінах.

Раніше глава Авдіївської МВА розповів, як «визволителі» вираховують місцезнаходження людей у місті для точного завдання ударів КАБами по них.

Exit mobile version