Хочуть звільнити місце для окупантів: Андрющенко розповів, що готують росіяни в Маріуполі

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко розповів, що відбувається у зруйнованому військами Російської Федерації місті. Чиновник заявив, що у тимчасово захопленому населеному пункті виникла критична ситуація.

Маріуполь

Фото – reuters.com

Радник міського голови повідомив, що дві третини Маріуполя залишилися без опалення та електрики. Відсутність тепла та світла – результат руйнувань та затоплень через шторм, а також наслідки атак на інфраструктуру. Окрім цього у місті процвітає мародерство.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на «Апостроф».

За словами чиновника, російські загарбники погрожують маріупольцям депортацією після Нового року. «Визволителі» розглядають три варіанти виселення людей: перший – в Україну через кордон із Сумщиною, другий – до Республіки Білорусь, третій – у держави Балтії.

Останній сценарій має на увазі використання жителів міста для створення міграційної кризи, до яких росіяни можуть долучити палестинців.

Андрющенко пояснив, що конкретних причин для депортації населення із Маріуполя немає, загарбники просто хочуть звільнити місце у місті для своїх військ. В останні два-три тижні спостерігається захід нових «помолоділих» підрозділів із РФ.

Нагадаємо, в Мережі показали на що найманці Кадирова перетворили маріупольський комбінат Ілліча.

Exit mobile version