Захищений не тільки Київ – Ігнат висловився щодо розміщення західних комплексів ППО по Україні

Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат спростував повідомлення про те, що західні системи протиповітряної оборони є лише у столиці і лише її посилено захищають від атак РФ.

Юрій Ігнат

Фото – novynarnia.com

В інтерв’ю виданню NV представник ПС ЗСУ заявив, що українська столиця добре захищена, оскільки по ній найчастіше «друга армія світу» завдає ударів. Ігнат нагадав, що минулого опалювального сезону найбільше атакували саме Київ, інформує «НБН».

За словами полковника, посилюється протиповітряна оборона не лише у столиці. Речник Повітряних сил запевнив, що західні комплекси ППО, зокрема ЗРК IRIS-T та NASAMS, стоять також і в інших регіонах України.

Представник ПС ЗСУ висловив сподівання на те, що нова коаліція ППО, сформована на зустрічі у форматі «Рамштайн», сприятиме надходженню більшої кількості західних комплексів протиповітряної оборони. Ігнат додав, що кожна така установка дозволяє захистити місто чи кілька об’єктів.

Раніше Ігнат розповів, на використанні якої зброї зосередяться путінські окупаційні сили під час зимових атак на нашу країну.

Exit mobile version