Екс-глава Генштабу ЗСУ вказав на «точки напруги» на фронті: на яких напрямках активно наступають окупанти

Колишній начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал Віктор Муженко прокоментував ситуацію на фронті, вказавши на «точки напруги».

ЗСУ

Фото – zsu.gov.ua

В інтерв’ю «ВВС Україна» генерал заявив, що реальна ситуація на фронті в Україні відрізняється від коментарів, які звучать у ЗМІ. Офіційні джерела заявляють, що те, що відбувається на полі бою, – продовження контрнаступу ЗСУ, при цьому ЗС РФ також демонструють широкомасштабний наступ, інформує «НБН».

«Точками напруги» на фронті, за словами Муженка, є район Куп’янська, де армія Путіна атакує підрозділи захисників, Лимана, де окупанти намагаються витіснити ЗСУ за річку Оскол.

Як і раніше, «гаряче» в Донецькій області – на Бахмутському та Авдіївському напрямках, також підвищилася інтенсивність бойових дій і під Мар’їнкою. У районі цього міста загарбники хочуть витіснити Сили оборони із західних околиць.

На Запорізькому та Оріхівському напрямках активні українські підрозділи, проте й «визволителі» проводять контратаки. На Херсонщині захисники у пониззі Дніпра заволоділи плацдармом, який потрібно розширювати. Водночас завдання ворога – скинути ЗСУ з цього плацдарму чи відтіснити їх на правобережжя.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли про активізацію путінських окупаційних сил під Авдіївкою та Мар’їнкою.

Exit mobile version