ЗСУ отримають F-16 у короткостроковій перспективі: Умеров розповів, над чим ще працює Україна

Збройні сили України в короткостроковій перспективі отримають на власний баланс винищувачі F-16, проте не тільки вони зараз вже обговорюються під час переговорів із союзниками.

Винищувачі

Фото - liga.net

Як повідомляє «НБН», про це повідомляють ЗМІ з посиланням на заяву глави Міноборони України Рустема Умерова в ефірі національного телемарафону.

Так, міністр наголосив, що Київ уже готується отримати винищувачі F-16. Крім того, він зазначив, що зараз наша держава працює і над інфраструктурою, і над технічним обладнанням. При цьому пілоти та технічна команда готуються.

Глава оборонного відомства України додав:

Ми отримаємо F-16 у короткостроковій перспективі. У середньостроковому, ми також робили замовлення для Сил оборони майбутнього, але це 2027-2030 роки. Робота йде. Ми скоро отримуватимемо їх. Ми обговорюємо не лише F-16, перелік насправді величезний.

Також Умеров уточнив, що лімітів жодних немає на передачу технологій та роботу з озброєннями. Також варто додати, що у публічному просторі відомо про обговорення постачання в Україну винищувачів Gripen та F-18 Hornet.

Раніше ми писали про знищення ворожої авіації під час штурму Авдіївки.

Exit mobile version