Врахували урок блекауту: в ОК «Південь» відповіли, чи вплинула ситуація з «Київстар» на зв’язок з військовими на фронті

Начальниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк відповіла, чи були у військових на фронті проблеми зі зв'язком через кібератаку на мобільного оператора «Київстар», розповівши про досвід, набутий під час блекауту.

ЗСУ

Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

В ефірі національного телемарафону речниця оперативного командування «Південь» повідомила, що потужна хакерська атака на «Київстар» не позначилася на зв’язку з військовими на фронті. За її словами, у ЗСУ продумали та налагодили варіанти запасного зв’язку, враховуючи урок блекауту, інформує «НБН».

Гуменюк нагадала, що в період тривалих відключень світла оператори не могли працювати через брак електроенергії. Тоді в армії прорахували ці моменти, оскільки зв’язок із фронтом – нерв управління військами.

Глава прес-центру наголосила, що командування не відчуло потужної хвилі втрати управління військами, чим лякали росіяни, оскільки у ЗСУ забезпечили варіанти запасного зв’язку.

Нагадаємо, генеральний директор компанії «Київстар» розкрив подробиці масштабної кібератаки, через яку українці залишилися без мобільного зв’язку та інтернету.

Exit mobile version