Чому захисники змушені згортати деякі операції: у ЗСУ розкрили причину

Командувач оперативно-стратегічного угрупування військ «Таврія» Сил оборони України бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що захисники змушені згортати деякі операції. Військові на передовій не можуть реалізувати свої плани через нестачу боєприпасів та скорочення допомоги союзників.

ЗСУ

Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

У коментарі виданню Reuters Тарнавський повідомив, що військові по всій лінії фронту зіткнулися з нестачею артилерійських боєприпасів, зокрема, проблема стосується 122-мм та 152-мм снарядів, інформує «НБН».

Командувач ОСУВ «Таврія» повідомив західному ЗМІ, що так відбувається через недостатній обсяг військової допомоги з боку західних союзників нашої країни, з огляду на потреби Сил оборони. З цієї причини військовослужбовцям доводиться перерозподіляти боєприпаси та переплановувати раніше поставлені завдання.

За словами бригадного генерала, через виснаження захисники на південно-східному фронті на деяких ділянках перейшли в оборону. Проте в інших зонах фронту ЗСУ все ж таки намагаються йти в наступ за допомогою ведення вогню та маневрів. Паралельно військові займаються підготовкою резервів для подальших широкомасштабних операцій.

Нагадаємо, німецькі ЗМІ заявили, що Залужний у 2024 році має намір розпочати новий контрнаступ. Головнокомандувач ЗСУ висловився про відповідні публікації у західних виданнях.

Exit mobile version