У ДПСУ озвучили, скільки чоловіків призовного віку виїжджають за добу з України

Из Украины за сутки по всему участку западной границы выезжают около 6 тысяч мужчин призывного возраста. Из них по системе "Шлях" в качестве волонтеров 150-200 мужчин.

Дерджкордон

Фото - liga.net

Як повідомляє “НБН“, про це в коментарі телеканалу Еспресо заявив керівник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, полковник Ігор Матвійчук.

За його словами, найбільше виїжджають – це водії вантажних перевезень, які супроводжують осіб з інвалідністю, а також безпосередньо громадяни з інвалідністю, та багатодітні чоловіки, на вихованні яких перебувають троє та більше дітей.

Українське законодавство не надає деталі системи контролю та перспективи контролю за особою, яка є супроводжуючою особи з інвалідністю. Це означає, що одну особу з інвалідністю можуть супроводжувати у різний час різні люди з основою на акт встановлення факту догляду, який видається будь-кому; він не є захищеним, його можна підробити. Тому з однією особою, яка має інвалідність, можуть виїхати кілька людей. Водночас немає можливості перевірити, чи повернулися попередні, неможливо. Потрібно вдосконалювати цю систему. Мінсоцполітики має врегулювати це питання, – зазначив прикордонник.

У той же час Матвійчук додав, що у значного відсотка чоловіків, які виїжджають за кордон, є довідки про непридатність до військової служби.

Нагадаємо, під час підсумкової річної прес-конференції Володимир Зеленський натякнув, що військове керівництво країни може мобілізувати ще 450-500 тисяч українців.

Exit mobile version