Назад у 1991 рік: соцопитування показало, кого українці обрали б першим президентом

Дослідження Київського міжнародного інституту соціології показало, що якби жителі нашої країни могли повернутися у 1991 рік, Леонід Кравчук не став першим президентом. Більше половини респондентів заявили, що хотіли б бачити главою держави його опонента.

Леонід Кравчук і В'ячеслав Чорновіл

Фото – delo.ua

У КМІС нагадали, що на перших президентських виборах в Україні 32 роки тому переміг Леонід Кравчук, набравши майже 62% голосів серед шести кандидатів. За його опонента В’ячеслава Чорновола тоді проголосували 23% українців. Соціологи з’ясували, кого обрали б главою держави, якби громадяни повернулися у 1991 рік, інформує «НБН».

Результати опитування показали, що серед нинішніх українців свої голоси віддали Кравчуку лише 13% респондентів, 74% учасників опитування хотіли б бачити першим президентом В’ячеслава Чорновола. 4% громадян заявили, що не голосували б, а 1% зіпсував би свій бюлетень.

У перерахунку до тих, хто голосував би і визначився з вибором, 86% українців обрали б Чорновола, а 14% – Кравчука. Серед опитаних, які дійсно у 1991 році мали право голосу, 10% респондентів віддали б перевагу першому президенту, а 81% – його опоненту.

Раніше соціологи КМІС розповіли, кому з дев’яти найвідоміших політиків України громадяни довіряють найбільше.

Exit mobile version