РФ обрала нову тактику – Лубінець пояснив, чому не відбуваються обміни військовополоненими

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець пояснив, чому не відбуваються обміни військовополоненими з Російською Федерацією. Омбудсмен повідомив, що країна-агресор у цьому питанні обрала для себе нову тактику.

Дмитро Лубінець

Фото – facebook.com/dmytro.lubinets

В інтерв’ю «Укрінформу» омбудсмен нагадав, що останній обмін військовополоненими відбувся ще влітку 7 серпня, після чого росіяни почали блокувати відповідний процес, повідомляє «НБН».

Уповноважений ВРУ з прав людини вважає, що країна-агресор обрала для себе нову тактику. Окупанти не повертають Україні військових і цивільних, поширюючи повідомлення серед родичів громадян, які перебувають у полоні, про те, що нібито їхня країна винна в тому, що обміни не відбуваються.

Лубінець пояснив, що РФ, просуваючи таку інформацію в нашому суспільстві, хоче створити додаткову соціальну напруженість та використати близьких військовополонених проти керівництва України.

Раніше про обмін полоненими із Росією висловився глава держави Володимир Зеленський. Президент повідомив, що відповідний процес продовжується, проте непублічно.

Exit mobile version