Генерал розповів, яке деокуповане місто армія Путіна спробує захопити повторно

Колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко вважає, що «друга армія світу» у майбутньому спробує повторно захопити Куп'янськ Харківської області, який був звільнений від російських окупантів у вересні 2022 року. За його словами, це місто є принципово важливим для РФ.

Куп'янськ

Фото – zona.media

Романенко заявив, що Куп’янськ для військово-політичного керівництва Російської Федерації є принципово важливим містом. Тому «визволителі» спробують знову захопити його, інформує «НБН» із посиланням на «Апостроф».

Як пояснив генерал, Куп’янськ – важливий транспортно-логістичний хаб, який потрібен путінським військам, і вони спробують взяти його знову. Також із усіх регіонів, де йдуть бойові дії, це місто ближче за всіх розташоване до кордону з країною-агресором.

У разі захоплення Куп’янська, ЗС РФ не потрібно буде витрачати багато часу, щоб забезпечити «визволителів» усім необхідним для війни. Тому зараз росіяни зосередили зусилля на окупації села Синьківка, оскільки це дозволить їм просуватися до районного центру.

Як повідомлялося, у ЗСУ розповіли про ситуацію в районі Авдіївки та Мар’їнки Донецької області, назвавши втрати окупантів.

Exit mobile version