Який напрямок є перспективним для наступу ЗСУ: коментар військового експерта

Полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Сергій Грабський вважає, що українські війська мають лише один перспективний напрямок для проведення наступальних операцій. Аналітик заявив, що захисники мають вирішити питання Півдня.

ЗСУ

Фото – atlanticcouncil.org

В інтерв’ю виданню «РБК-Україна» експерт заявив, що єдиний перспективний напрямок для наступальних операцій наших військ – південний. Якщо Україна не вирішить це питання, не може бути й мови про просування захисників на Схід, інформує «НБН».

Грабський пояснив, що ніхто з військових не плануватиме наступальних операцій, якщо є загроза нанесення флангового удару по комунікаціях військ, які намагаються атакувати.

Україні потрібно закріпити своє панування на більшій частині акваторії Чорного моря та розширити зону економічних операцій країни, оскільки гроші – головна складова війни. Для цього ЗСУ мають деокупувати південь, зокрема Кримський півострів.

Експерт підкреслив, що українські війська мають розвалити південний фронт, інакше немає сенсу говорити про якісь інші військові операції, крім локальних.

Раніше експерти ISW пояснили, як звільнення Криму від російських загарбників вплине на перебіг російсько-української війни.

Exit mobile version