ЗМІ заявляють про новий наступ РФ під Харковом у січні: що говорять у ЗСУ та ОВА

У Харківській ОВА та Збройних силах України відреагували на матеріал британського видання The Telegraph, в якому повідомляється, що 15 січня російські окупаційні сили можуть розпочати повторний великий наступ на обласний центр.

Російський окупант

Фото – rueconomics.ru

Начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо у коментарі виданню LIGA.net назвав матеріал The Telegraph маячнею, інформує «НБН».

За його словами, у цій публікації немає нічого нового, наголосивши, що британські журналісти все перекрутили. Фітьо зазначив, що ЗМІ посилається на якісь підрозділи військової розвідки. Він додав, що цей матеріал не вартий уваги.

Під час брифінгу 5 січня начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що військові вживають усіх заходів та готуються до будь-якого розвитку подій.

Чиновник повідомив, що скупчення ворожих військ поки що не спостерігається, ситуація на кордонах не змінилася. Тому немає об’єктивних причин говорити, що найближчим часом ЗС РФ почнуть наступати на цьому напрямі.

Синєгубов додав, що ситуація може змінитися будь-якої хвилини, а також нагадав, що росіяни не відмовилися від своїх планів щодо захоплення Харківщини.

Раніше німецьке видання Bild повідомило, що армія Путіна хоче захопити до 2026 року Харків, Запоріжжя та Дніпро. Харківський міський голова Ігор Терехов відреагував на публікацію західного ЗМІ.

Exit mobile version