Герасимова звинувачують у «відкритті» Криму для ЗСУ: ЗМІ розповіли про конфлікт у командуванні армії Путіна

Начальник Генерального штабу ЗС РФ Валерій Герасимов хоче відправити більше військ на захоплення Авдіївки Донецької області, частину з яких він має намір перекинути з Херсонської області. Проте план генерала оцінили не всі представники військового керівництва країни-агресора. Воєначальника звинувачують у тому, що він «відкриває» Крим для українських сил.

Валерій Герасимов

Фото – ria.ru

Російський Telegram-канал «Кремлевская табакерка», посилаючись на джерело з близького оточення глави Генштабу РФ, заявив, що захоплення Авдіївки – зараз мета номер один для окупаційних сил. Кремлівський диктатор Володимир Путін дав зрозуміти Герасимову, що це місто треба взяти під контроль якнайшвидше. Тому генерал хоче перекинути на цей напрямок додаткові війська, інформує «НБН».

Частину сил «другої армії світу» глава Генштабу ЗС РФ має намір забрати з лівобережжя Херсонської області. За словами співрозмовника, генерал-полковник Михайло Теплинський, який командує загарбниками у цій зоні фронту, не може впоратися із захисниками, зазнаючи втрат у живій силі та техніці.

У той же час, наближені до Теплинського не в захваті від наміру Герасимова. Вони назвали плани начальника Генштабу «дурнуватими ідеями» і звинуватили його в тому, що він такими рішеннями «відкриває» для ЗСУ Крим.

При цьому один із соратників Герасимова вважає, що якщо українські війська почнуть наступ на півострів, Теплинського звільнять і візьмуть на його місце «нормального генерала».

Раніше ЗМІ повідомили, чим Теплинський розлютив главу Міноборони РФ Сергія Шойгу.

Exit mobile version