В ISW розповіли, як стійкі морози вплинуть на перебіг бойових дій в Україні

У вашингтонському Інституті вивчення війни розповіли, як стійкі морози змінять бойові дії в Україні. Зокрема, американські аналітики повідомили, як погодні умови вплинули на ситуацію під Бахмутом Донецької області.

ЗСУ

Фото – facebook.com/GeneralStaff.ua

В аналітичному матеріалі ISW зазначається, що стійкі морози, ймовірно, ускладнять проведення операцій на фронті. Водночас у таку погоду ґрунт сильно промерзне, що створює сприятливіші умови для механізованих маневрених бойових дій, інформує «НБН».

Американські експерти, посилаючись на слова українських військовослужбовців, пишуть, що армія Путіна через морози почала рідше використовувати баражуючі боєприпаси, а також дрони, оскільки є загроза обледеніння двигунів БПЛА.

В ISW цитують офіцера бригади Сил оборони, яка воює у районі Бахмута. Військовий повідомив, що тут температура вночі опускається до -18°C, тому захисники не можуть більше двох годин залишатися на постах спостереження. Він додав, що на цьому напрямі знизилася інтенсивність атак ЗС РФ, мабуть, через холоди.

Аналітики пишуть, що мороз у поєднанні з випаданням глибокого снігу обмежує маневреність, проте промерзлий ґрунт дозволить покращити рух по пересіченій місцевості.

Експерти додають, що попри низькі температури, «друга армія світу» намагатиметься підтримувати чи активізувати локальні наступи на всіх ділянках Східного фронту.

Нагадаємо, в ОК «Південь» розповіли, чому морпіхи та десантники військ РФ не хочуть йти на штурми позицій Сил оборони на лівобережжі Херсонщини.

Exit mobile version