Серія вибухів та пожежа: у Воронежі поскаржилися на атаку дронів, введено режим надзвичайної ситуації

У ніч на вівторок, 16 січня, у російському Воронежі було неспокійно. Місто прокинулося від вибухів, в одній із багатоповерхівок спалахнула пожежа. Місцева влада поскаржилася на атаку безпілотників і ввела режим надзвичайного стану.

Атака БПЛА на Вороніж РФ 16 січня

Фото - t.me/gusev_36

Telegram-канал SHOT вночі написав, що жителі Воронежа чують вибухи у місті, яких нарахували від 5 до 9, та бачать яскраві спалахи у небі. Від гучних «хлопків» тремтіли вікна в рамах, інформує «НБН».

Також з’явилися повідомлення про те, що на Тепличній вулиці від прильоту постраждала багатоповерхівка, в ній спалахнула пожежа. Telegram-канал «Типичный Воронеж» опублікував кадри наслідків.

Вранці губернатор Воронезької області Олександр Гусєв заявив, що місто зазнало атаки БПЛА. Внаслідок відбиття удару постраждала дитина, було пошкоджено 35 квартир трьох десятиповерхівок на вулиці Тепличній, в одній з них ліквідовано пожежу, а також пошкоджено вікна у 4 будинках на вулиці Острогозькій.

Путінський чиновник повідомив, що протиповітряна оборона збила усі безпілотники. Водночас мер Воронежа Вадим Кстенін заявив, що в місті ввели режим надзвичайної ситуації, пояснивши запровадження таких заходів для «оперативності прийняття рішень».

У Міноборони РФ заявили, що вночі сили ППО перехопили 3 дрони та знищили 5 БПЛА над Воронезькою областю, звинувативши в атаці безпілотників Україну. Нагадаємо, у Росії показали, як виглядає літак Іл-22 після «демілітаризації» ЗСУ.

Exit mobile version