Авдіївка – ворота Донбасу: боєць ЗСУ назвав міста, які будуть під загрозою, у разі її захоплення

Герой України, сержант 110-ї окремої механізованої бригади Ігор Тимощук пояснив, чому військам Російської Федерації важливо взяти Авдіївку Донецької області. Військовий назвав міста, які у разі її захоплення опиняться під загрозою.

Авдіївка

Фото – instagram.com/libkos

В інтерв’ю «ТСН» боєць ЗСУ процитував свого начальника штабу, назвавши Авдіївку «воротами Донецька та Донбасу». За словами Тимощука, це місто не дозволяє путінським окупаційним силам просуватися до кордонів Донецької області, інформує «НБН».

Сержант пояснив, що оборона Авдіївки створює перешкоду для просування військ Російської Федерації. У разі захоплення населеного пункту під загрозою опиняться міста Мирноград та Покровськ Донецької області.

Нагадаємо, у ЗСУ повідомляли, що на Авдіївському напрямку командування «другої армії світу» тримає понад 40 000 окупантів. Останнім часом загарбники почали частіше штурмувати позиції Сил оборони у районі міста.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов висловився про втрати путінських військ під Авдіївкою за останні тижні. Генерал розповів, завдяки чому ЗСУ ефективно «демілітаризують» росіян у цій зоні фронту.

Exit mobile version