Зеленський прокоментував падіння Іл-76: на чому наполягатиме Україна

Український лідер Володимир Зеленський коментуючи інцидент із падінням на території Російської Федерації літака Іл-76, наголосив, що необхідно встановити всі факти та провести розслідування.

Володимир Зеленський

Фото - screenshot

Як інформує “НБН“, про це Володимир Зеленський заявив під час свого відеозвернення до українського народу ввечері, 24 січня.

Зокрема, український лідер заявив, що очільник Міністерства оборони Рустем Умеров, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов, начальник Служби безпеки України Василь Малюк і начальник Генштабу ЗСУ Сергій Шаптала доповіли про ситуацію з літаком та обмін.

Президент заявив, що необхідно встановити всі чіткі факт. Настільки, наскільки це можливо, беручи до уваги те, що падіння літака сталося на російській території, поза нашим контролем. Зараз головним словом є слово “факти”. ГУР займається з’ясуванням долі всіх полонених. СБУ – розслідує всі обставини. Я особисто дав доручення голові зовнішньополітичного відомства України поінформувати партнерів про наявні дані в Україні. Наша країна наполягатиме на міжнародному розслідуванні, – підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, що повідомлення про падіння Іл-76 прокоментували також Лубінець і Юсов.

Exit mobile version