З’явилися подробиці атаки дрона на НПЗ у Санкт-Петербурзі: ЗМІ заявили, що за операцією стоїть ГУР

У середу вранці, 31 січня, БПЛА атакував нафтопереробний завод у Санкт-Петербурзі. ЗМІ заявили, що за операцією стоїть Головне управління розвідки Міністерства оборони України, повідомивши подробиці.

Нафтопереробний завод у Санкт-Петербурзі

Фото – wikipedia.org

Ряд російських Telegram-каналів повідомив, що на території заводу «Невский мазут» у Санкт-Петербурзі впав безпілотник, показавши відповідні кадри. Близько 04:00 на підприємстві пролунав вибух, після чого спалахнула пожежа, яку швидко загасили, повідомляє «НБН».

У Міністерстві оборони РФ заявили, що протиповітряна оборона нібито збила дрон. Проте джерело видання «РБК-Україна» у спецслужбах стверджує, що український БПЛА виграв «поєдинок» із ППО країни-агресора.

За словами співрозмовника журналістів, атака на НПЗ у Санкт-Петербурзі – операція ГУР МОУ. Він розповів, що росіяни намагалися знищити український дрон за допомогою їхньої найпотужнішої системи ППО – ЗРК С-400 «Тріумф». Однак після нібито збиття безпілотника він все одно впав на територію цілі розвідників.

Telegram-канал «ВЧК-ОГПУ» пише, що НПЗ не вдалося відбутися легким переляком: удар БПЛА зруйнував будівлі, цистерни та машини.

Нагадаємо, 30 січня дрон атакував нафтобазу у Калузі. РосЗМІ повідомили подробиці інциденту.

Exit mobile version