Обстріл кафе в Лисичанську: росЗМІ заявили про ліквідацію «міністра НС ЛНР»

У суботу, 3 лютого, «глава ЛНР» Леонід Пасічник звинуватив ЗСУ в обстрілі пекарні у тимчасово захопленому Лисичанську. Внаслідок удару нібито загинули 28 «мирних жителів». Водночас російські ЗМІ повідомляють, що під час атаки було ліквідовано «міністра НС» так званої «народної республіки».

Удар по кафе в окупованому Лисичанську 3 лютого

Фото - соцмережі

Російські пропагандистські агенції «ТАСС» та «РИА Новости» заявили, що в результаті удару по пекарні в Лисичанську було ліквідовано «міністра надзвичайних ситуацій ЛНР» Олексія Потелещенка.

Відомо, що у будівлі, в якій були кафе «Адріатик» та пекарня, зібралися на святкування місцеві «чиновники» та силовики, інформує «НБН».

Пізніше інформацію щодо ліквідації «міністра НС ЛНР» у своєму Telegram-каналі підтвердив ставленик Кремля на окупованій Луганщині Леонід Пасічник.

Потелещенко народився на Одещині, здобув вищу освіту у Харкові. До 2014 року працював на керівних посадах у ДСНС України, зокрема на Луганщині.

Після вторгнення російських військ на Донбас Потелещенко перейшов на бік бойовиків. З 2014 до 2016 року служив у лавах «народної міліції ЛНР», пізніше окупанти його призначили «першим заступником міністра МНС ЛНР».

До вересня 2022 року колаборант керував навчальним пунктом «Навчально-методичного центру МНС ЛНР», торік у вересні зрадник України став «міністром НС».

Нагадаємо, ЗСУ під Брянськом завдали удару по групі ФСБшників.

Exit mobile version