Постачання Taurus в Україну: німецький генерал оцінив, чи допоможуть ці ракети вплинути на перебіг війни

Голова спеціального штабу з питань України у Міноборони Німеччини Крістіан Фройдінг висловився щодо постачання крилатих ракет Taurus Києву. Генерал-майор відповів, чи може ця зброя допомогти ЗСУ вплинути на перебіг бойових дій.

Німецька крилата ракета Taurus

Фото – mbda-deutschland.de

В інтерв’ю виданню rnd представник оборонного відомства ФРН оцінив, чи зможуть ракети Taurus переламати ситуацію на фронті на користь українських сил, інформує «НБН».

За словами генерала, ЗСУ вже застосовують далекобійну зброю, надану державами-союзниками. Фройдінг вважає, що жодна система озброєнь не є переломним моментом чи панацеєю у війні.

Представник Берліна зазначив, що набагато важливішим є те, як командування армії України використовує ті засоби, які є в його розпорядженні. Він наголосив, що саме це є запорукою успіху на фронті, а не «символічна чудо-зброя».

Фройдінг додав, що зараз набагато важливіше зайнятися довгостроковим структурованим розвитком потенціалу українських військ і у цьому процесі ФРН візьме на себе провідну роль.

Раніше глава Міноборони Німеччини прокоментував чутки щодо обміну ракетами Берліна з Лондоном для постачання Taurus в Україну.

Exit mobile version