Розвідка Великобританії висунула версію вибуху на ракетному заводі під Іжевськом 7 лютого

У середу, 7 лютого, на ракетному заводі поблизу столиці Удмуртської Республіки стався сильний вибух. Російські ЗМІ пояснили «хлопок» під Іжевськом «плановими випробуваннями» ракетних двигунів. Розвідка Великої Британії висунула свою версію інциденту.

Вибух на ракетному заводі під Іжевськом 7 лютого

Фото - скріншот

Британська розвідка розповіла, що на заводі під Іжевськом росіяни виробляють низку балістичних ракет, зокрема «Іскандери», якими армія Путіна завдає ударів по Україні. У середу, 7 лютого, на підприємстві пролунав потужний вибух.

Про це повідомляє «НБН» з посиланням на сторінку Міноборони Сполученого Королівства в соцмережі Х.

У звіті сказано, що російські пропагандисти пояснили інцидент «плановими випробуваннями» ракетних двигунів, хоча спочатку передбачалося, що він стався з провини робітників.

У розвідці Великобританії не вважають, що вибух на об’єкті ВПК був результатом удару українських БПЛА з огляду на те, що завод розташований за 1200 кілометрів від країни. Крім того, місцеві жителі не повідомляли про атаки дронів у день вибуху.

У відомстві вважають, що «хлопок» на підприємстві стався через недбале поводження та зберігання вибухонебезпечних матеріалів. Москві необхідно більше зброї для продовження війни, тому цілодобове виробництво та втома персоналу призвели до аварії.

Британська розвідка переконана, що надалі кількість таких інцидентів лише зростатиме, оскільки під Іжевськом стався вже п’ятий «незрозумілий» вибух на об’єкті ВПК за останні чотири місяці.

Нагадаємо, 9 лютого БПЛА вдарили по двох НПЗ у Краснодарському краї РФ. ЗМІ заявили, що за атаками на заводи стоїть СБУ.

Exit mobile version