Напад РФ на НАТО: експерт назвав мету можливого вторгнення окупантів на територію Альянсу

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко висловився про можливе вторгнення військ Російської Федерації на територію НАТО. За словами експерта, Кремль має одну мету нападу на Північноатлантичний Альянс.

НАТО і РФ

Фото – newsader.com

Мусієнко вважає, що «друга армія світу» може напасти на держави НАТО, якщо Російській Федерації вистачить ресурсів ще на один військовий конфлікт, повідомляє «НБН» з посиланням на видання «РБК-Україна».

За словами аналітика, Москва зацікавлена у тому, щоб в Альянсі були розбіжності. Кремлівському диктатору не цікава окупація території НАТО, він хоче розхитати єдність та спровокувати розкол у військово-політичному блоці.

Експерт вважає, що РФ, якщо спровокує конфлікт, то такий, що викличе дискусії та невизначеність усередині організації щодо відповіді на дії країни-агресора. Наразі російському лідеру треба показати нездатність Альянсу вирішувати такі ситуації.

Мусієнко додав, що скандальні висловлювання 45-го президента США Дональда Трампа про те, що його країна не допоможе державам Європи у разі агресії росіян, підкріплюють думку глави РФ щодо правильності його стратегії стосовно НАТО.

Раніше ексрадник Білого дому з національної безпеки США Джон Болтон закликав серйозно сприймати заяви Трампа про вихід Штатів із Альянсу у разі його приходу до влади.

Exit mobile version