Сирський заявив про початок нового етапу війни проти РФ і озвучив його мету

Захисники Української держави перейшли на новий етап ведення війни проти Російської Федерації. При цьому головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський озвучив його мету.

Олександр Сирський

Фото - glavred.info

Як інформує “НБН“, у своєму інтерв’ю виданню ZDF, Сирський зазначив, що українські військовослужбовці переслідують певну мету в новому етапі війни проти Росії, і цією метою є виснаження противника.

Також він пояснив, що основною цінністю для Української держави є життя військовослужбовців, особливо тих, які виконують бойові завдання. За словами головнокомандувача, Українська держава не може собі дозволити діяти аналогічно Російській Федерації і не цінувати життя громадян нашої країни.

Дослівно із заяви Сирського: 

Зараз ми не ведемо наступальних дій, але перейшли до оборонної операції. Нині нам потрібно займатися виснаженням противника, щоб він зазнав максимальних втрат. Ми робимо це, застосовуючи наші укріплення, а також наші переваги в технічному плані, в плані безпілотної авіації, РЕБ, утримання підготовлених рубежів оборони. 

Крім того, Сирський додав, що ця війна підвищує значення технологічного прогресу в збройних силах і прогресу збройної боротьби.

При цьому Сирський додав:

Ми вже бачимо, для нас не є новиною використання наземних роботизованих платформ. Модулів, керованих дистанційно, що дає змогу зберегти життя військовослужбовців. Іншими словами, війна переходить у нову стадію.

У літню пору 2023 року, коли українські військовослужбовці розпочали контрнаступ на півдні та сході Української держави, Збройним силам вдалося визволити понад десять населених пунктів на території Запорізької області, Донецької області… Однак тоді не вдалося досягти головної мети – просування до Азовського моря.

Нині ж бійці, захисники України перебувають в активній обороні та за можливості атакують.

Exit mobile version