У КМІС озвучили, скільки українців довіряють Сирському: директор інституту Грушецький прокоментував результат

Ще на початку цього місяця, лютого 2024 року, про те, хто такий Олександр Сирський, не знали 35 відсотків українців. Ще 48 відсотків населення нашої країни не чули про нього і в грудні 2023-го. При цьому всім, сорок відсотків українців довіряють новому головнокомандувачу ЗСУ.

Генерал Сирський

Фото - rbc.ua

Такі результати опитування, як пише “НБН“, було оприлюднено на офіційному сайті Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Так, з оприлюдненого результату опитування можна зробити висновок, що формально Сирському серед усіх респондентів довіряють сорок відсотків. Не довіряють ще двадцять один відсоток. Близько чотирьох відсотків опитаних не визначилися зі своїм ставленням.

Водночас тридцять п’ять відсотків українців не знали Сирського в лютому, а в грудні про нього не чули 48%. Якщо брати серед тих, хто знає Сирського, то з них у лютому йому довіряли 62 відсотки опитаних, а не довіряли – 32 відсотки. У грудні така статистика була практично аналогічною 62/29 відсотків.

Зі свого боку виконавчий директор КМІС Антон Грушецький прокоментував результати дослідження так:

Досить принципово важливо, що новий головнокомандувач має довіру від населення, і історія з відставкою Залужного не позначилася на показниках довіри до Сирського.

Нагадаємо, раніше ми вже писали про те, як звільнення Залужного позначилося на рейтингу до Зеленського.

Exit mobile version