Буданов висловився про деокупацію Криму та Донбасу: який регіон буде складніше звільнити

Начальник Головного управління розвідки Міноборони генерал-лейтенант Кирило Буданов висловився щодо повернення Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Воєначальник пояснив, чому звільнити півострів буде легше, ніж Донбас.

Кирило Буданов

Фото – vesti.ua

В інтерв’ю французькому виданню Liberation генерал, коментуючи повернення Криму та Донбасу, заявив, що деокупувати частину територій Донеччини та Луганщини буде складніше, ніж звільнити півострів, інформує «НБН».

За словами воєначальника, всі, хто колись володів півостровом та заявляв, що він – неприступна фортеця, втрачали його, як наша країна у 2014 році. Водночас на Донбасі «друга армія світу» має безперервну лінію постачання, до якої загарбники можуть отримати доступ із будь-якого боку.

Глава ГУР МОУ нагадав, що у ворога досі є сухопутний коридор на півострів та Кримський міст, якому недовго залишилося жити.

Буданов додав, що для деокупації півострова ЗСУ потрібно перерізати сухопутний коридор та зруйнувати міст. Зі звільненням Донецької та Луганської областей захисникам буде складніше.

Раніше в Інституті вивчення війни розповіли, як повернення Криму під контроль України вплине на перебіг війни із РФ.

Exit mobile version