Вбивство Максима Кузьмінова в Іспанії: Данілов розповів, що Україна пропонувала російському пілоту

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов розповів, що російському пілоту Максиму Кузьмінову, якого вбили в Іспанії, пропонували залишитись в Україні. Чиновник вважає, що в нашій країні змогли б захистити льотчика, який пішов на співпрацю із Силами оборони.

Російський пілот Максим Кузьмінов

Фото – rbc.ua

У коментарі виданню «Українська правда» секретар РНБО закликав не поспішати із висновками щодо вбивства Кузьмінова та дочекатися подробиць розслідування. Данілов зазначив, що такі люди, як пілот ЗС РФ, який пішов на співпрацю з українцями, мають дбати про свою безпеку, інформує «НБН».

За словами чиновника, після того, як торік у серпні російський льотчик викрав свій гелікоптер на територію Харківської області та передав його ЗСУ, йому пропонували залишитися в Україні. Секретар РНБО вважає, що на території нашої країни він був би захищений.

Нагадаємо, що Кузьмінов отримав від України 500 000 доларів як винагороду і вирішив переїхати до Іспанії. Торік у жовтні в ГРУ РФ заявили про наказ ліквідувати «зрадника», який перейшов на бік Сил оборони, зазначивши, що це «питання часу».

Раніше начальник ГУР МОУ Кирило Буданов розкрив подробиці спецоперації з гелікоптером Мі-8. Генерал розповів, як вдалося «вмовити» Кузьмінова піти на співпрацю з українською стороною.

Exit mobile version